Vertailussa Pyrkijä ja Skand Leijona

Oletko kiinnostunut hankkimaan Pyrkijä-senioriskootterin? Skand Leijona -sähköskootterin kokoonpanijana ja myyjänä pyydämme sinua tutustumaan myös Leijonaan. Jotta vertaileminen olisi helpompaa, niin keräsimme tälle sivulle useita syitä, miksi jotkut asiakkaat päätyvät ostamaan Pyrkijän ja miksi toiset Skand Leijonan. Emme tietenkään ole puolueeton taho, mutta koska kaikissa etänä myymissämme tuotteissa on kuluttajansuojalain mukainen palautusoikeus, niin emme ainakaan halua antaa liian suuria lupauksia! Ylisuuret lupaukset eivät johtaisi kauppaan vaan asiakkaan pettymiseen ja sitä myöten palautukseen.

Ulkonäkö

Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Olemme kuitenkin saaneet valtavasti asiakaspalautetta, että Skand Leijona on todella tyylikäs, jopa sporttinen. Osa asiakkaista saa nostalgisia muistoja etuosan muotoilusta - jotkut sanovat etuosan näyttävän Jawalta ja toiset Vespalta. Värivaihtoehtojakin on peräti kuusi, osa väreistä on metallinhohtoisia.

Invavarustelu

Sekä Pyrkijään, että Leijonaan on saatavilla taakse kaatumisen estävät lisäpyörät, automaattijarru sekä nostettavat käsinojat. Pyrkijän E500:n ohjaustangossa on kallistustoiminto, Pyrkijä E400:ssa ja Leijonassa taas on kiinteä ohjaustanko. Pyrkijä E500:ssa ei ole kaasukahvoja, vaan eräänlainen ohjausrengas ja kaasuvivut, jolloin heikoilla käsillä ohjastaminen on helpompaa. Jos todella tarvitset näitä ominaisuuksia, niin Leijona tai Pyrkijä E400 ei ehkä sovellu sinulle.

Soveltuvuus Suomen teille ja luontoreiteille

Kummassakin on takana jousitus ja isot ilmakumipyörät. Pyrkijä E500:n eturengas on pieni, umpikuminen eikä sitä ole jousitettu. Niinpä isommat epätasaisuudet tuntuvat selvästi ja matalienkin esteiden esteiden ylittäminen on ikävän tuntuista. Pyrkijää voikin suositella vain tasaisilla teillä ajamiseen. Skand Leijonan eturengas on iso ilmakumipyörä ja siinä on iskunvaimennin. Maavaraa on reilusti. Testiemme mukaan Skand Leijonalla pääsee jopa loiventamattoman reunakiveyksen yli. Useat asiakkaamme ajavat luontopolkuja pitkin. Itsekin kuljemme toisinaan työpäivän aikana lounaalle Leijonilla läheisen metsän poikki. Metsäreitillä on yksi niin jyrkkä mäki, että siitä hirvittäisi mennä autollakin, mutta Leijona vie satakiloisenkin kuljettajan luotettavasti ylös. Leijonan mäennousukyky onkin lähes kaksinkertainen Pyrkijään verrattuna.

Lisävarusteet ja soveltuvuus Suomen talveen

Pyrkijään ei ilmeisesti ole saatavilla muita lisävarusteita kuin takakoppa. Skand Leijonan varustelutason voi räätälöidä juuri omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Pyrkijä 500:n huippunopeus on 15km/h, mutta Skand Leijonan S-versioiden huippunopeus on jopa 25km/h. Roiskeläpät ja tuuliohjain viimeistelevät Leijonan ulkonäön sekä käytännöllisyyden. Vakionopeudensäädin helpottaa hurjasti pitkien matkojen taittamista. Talvivarustelu mahdollistaa Skand Leijonan käyttämisen ympärivuotisesti. Akkulämmittimen avulla lataaminen on mahdollista pakkaskelissäkin ja toimintamatka pysyy lähes kesäkelien tasolla. Suomessa nastoitetut talvirenkaat takaavat turvallisuuden. Kaiken kruunaa Skand Leijonan tasauspyörästö.

Suomen suosituin

Pyrkijän sanotaan olevan Suomen suosituin tai Suomen myydyin. Tällä toimialalla ei julkaista myyntitilastoja, joten kukaan ei oikeasti tiedä onko heidän tuotteensa Suomen suosituin tai Suomen myydyin. Tiedämme kuitenkin, että Skand Leijona on erittäin suosittu.

Toimintamatka

Emme tiedä Pyrkijän todellista toimintasädettä, mutta Modularbox lupaa sen olevan 45-50km. Meidän ilmoittamamme toimintamatka perustuu todellisiin testeihin ja asiakaskokemuksiin. Isokokoisen (yli 100kg) kuskin epätasaisessa maastossa talviaikaan ajama matka oli n. 20km. Pienikokoisen naiskuskin rauhallisella ajotavalla kesällä ajama matka oli 70km. Metsähallitus testasi Skand Leijonaa Hossan kansallispuiston luontoreiteillä ja pääsi 39,5km, kuljettajana oli normaalikokoinen seniorimies. Skand Leijonaan on lisäksi saatavilla tupla-akut, joiden avulla toimintamatka tuplaantuu! Tupla-akuilla akkukapasiteetti onkin tietojemme mukaan ylivoimaisesti markkinoiden suurin.

Kotimainen?

Kummankin senioriskootterin sanotaan olevan kotimaista kokoonpanotyötä, mutta kumpikaan ei ole varsinaisesti kotimainen. Tyypillisesti senioriskootterit tulevat suoraan Kiinan tai Taiwanin tehtaalta muutoin valmiina, mutta ohjaustanko ja akut irrotettuna. Pyrkijän alkuperämaata ei kerrota, eikä mitä heidän kokoonpanonsa sisältää. Skand Leijonan osat tulevat Saksasta, Taiwanista, Kiinasta, Puolasta ja Suomesta. Runko on esikoottu. Yhden skootterin loppukokoonpanoon ja laadunvarmistukseen käytetään Turussa kokoonpanolinjastollamme 3-5 tuntia ja kokoonpano työllistää useita henkilöitä. Useat lisävarusteemme tehdään kokonaan Suomessa.

Hinta ja osamaksu

Kumpaankin on saatavilla joustava osamaksu. Pyrkijä E500:n ovh. on 2 490€, Skand Leijona halvimmalla varustelutasolla maksaa 1 890€. Pelkkää alkaen-hintaa ei kuitenkaan sovi tuijottaa, sillä Skand Leijona maksaa suosituimmalla varustelutasolla enemmän kuin Pyrkijä. Toisaalta useat asiakkaat pitävät siitä valinnanvapaudesta, joka heille tarjotaan Skand Leijonaa ostaessa: he voivat valita perusversion, huippuvarustelun tai mitä tahansa siltä väliltä.

Ostamisen riskittömyys ja eettisyys

Kotiinkuljetus kautta Suomen on saatavilla kumpaankin verrokkiin. Skand Leijonan etämyynnissä on aivan alusta asti kiinnitetty erityishuomiota palautusoikeuteen. Miksi? Uskomme tuotteeseemme ja uskallamme antaa ostopäätöksen tekemiseen aikaa ja mahdollisuuden testata skootterin soveltuvuutta juuri omiin tarpeisiin. Koska tuote on hyvä, niin palautusprosentti on erittäin matala. Lisäksi osa asiakkaistamme on jo pitkällä seniori-iässä. Emme haluaisi, että joku pakkomyisi jonkin laitteen omalle mammallemme. Niinpä emme tee sitä kenenkään muunkaan mammalle tai papalle. Pyrimme myös aina myyntitilanteessa kartoittamaan asiakkaan kunnon. Jos asiakkaalla on edunvalvoja, niin pyydämme häneltä hyväksynnän. Hoidamme myös takuuvelvollisuudet kautta Suomen ja Ruotsin samalla tunnollisuudella ja rehellisesti asiakasta arvostaen.

Skand Leijonan tilaaminen

Me todella pidämme Skand Leijonasta. Jos sinäkin päädyt vertailussasi Skand Leijonaan, niin tutustu nettisivuihimme ja tilaa Leijona kotiisi! Autamme mielelläme myös puhelimitse: myynti 02 480 9060.

Kuvassa on Skand Leijona lisävarustein

Skand Leijona Hossan luontoreiteillä
(kuva: Sini Salmirinne, Metsähallitus) ja
Turun talvisessa maisemassa.

whitetransparent.png